Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@05:57:24 GMT

افزايش نمرات و معدل کتبي در امتحان‌هاي نهايي

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۸۵۷۵۹

خبرگزاري آريا - افزايش نمرات و معدل کتبي در امتحان‌هاي نهايي
پيک سنجش
 

 
اين روزها، مهم­ترين دغدغه براي دانش آموزان سال سوم متوسطه، افزايش نمرات و معدل کتبي در امتحان‌هاي نهايي است؛ زيرا سابقۀ تحصيلي(نمرات امتحان­هاي کتبي نهايي) 25 درصد تاثير مستقيم در آزمون سراسري دارد و در اين ميان، حتي نيم نمره کم يا زياد شدن در هر درس، قابل توجه است؛ بنابراين، در حال حاضر، کسب نمرۀ کامل در امتحانات نهايي در هر درس، براي دانش‌آموزان سال سوم دبيرستان اهميت بسياري دارد و دانش‌آموزان بايد براي رسيدن به اين مهم تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زير، نکاتي چند براي کسب بهترين نمره و رسيدن به بيشترين آمادگي در آزمون‌هاي نهايي ارايه مي‌شود

*همۀ شما مي‌توانيد نمرۀ 20 بگيريد. در امتحانات نهايي محدوديت زماني مثل آزمون سراسري وجود ندارد. و حداقل 80 دقيقه و حداکثر 140 دقيقه (با توجه به نوع سؤال) زمان براي پاسخگويي وجود دارد و در هر روز، دانش‌آموز فقط امتحان يک درس را مي‌دهد و سؤالات نيز در حد دانش‌آموز متوسط خوب طرح مي‌شود؛ در نتيجه، هر دانش‌آموزي مي‌تواند اميد کسب نمرۀ 20 را داشته باشد، و مثل آزمون سراسري نيست که در بعضي از درس‌ها حتي يک داوطلب نيز به 100 درصد سؤال‌ها پاسخ صحيح نمي‌دهد؛ پس اگر خوب درس خوانده و به کتاب درسي‌تان مسلّط باشيد، مي‌توانيد موفق گرديد و نبايد نگران کمبود وقت يا دشواري سؤال‌ها باشيد.
* در آزمون سراسري، معدل کتبي نهايي شما اهميت ندارد، بلکه نمرۀ هر درس فقط روي همان درس مؤثر است؛ براي مثال، اگر شما در زيست شناسي نمرۀ 20 کسب کنيد، در آزمون سراسري اين نمرۀ خوب فقط در درس زيست شناسي مؤثر خواهد بود و هيچ تاثيري در درس شيمي نخواهد داشت؛ پس نبايد به مطالعۀ يک تعداد از دروس بپردازيد و از بعضي درس‌ها غافل شويد. همچنين اگر امتحان يکي از درس‌ها را خوب نداديد، مايوس نشويد؛ چون مي‌توانيد در ساير دروس نمره خوبي کسب کنيد و درس مورد نظر را هم در آزمون سراسري جبران نماييد.
 
*اگر مي‌خواهيد نمرۀ خوبي بگيريد، با عشق و علاقه درس بخوانيد. فردي که با عشق و انگيزه درس مي‌‌خواند و براي باسواد بودن تلاش مي­کند و از زحمتي که مي‌‌کشد لذت مي­برد، مطالب را فراموش نمي‌کند، سر جلسۀ آزمون کلافه و بي حوصله نمي­شود و نمره گرفتن برايش آسان مي­گردد. مي­خواهيم بگوييم که اگر با قلبتان درس بخوانيد، بهتر و زودتر به نمره بالا مي‌‌رسيد و موفق مي­شويد.
 
* همه مطالب درسي را به طور مفهومي و دقيق بخوانيد، و حتي اگر لازم بود، از کتاب‌هاي کمک درسي استفاده کنيد. ضمناً به تمام «فعاليت‌ها»، «مثال‌ها»، «فکر کنيد‌»ها، «خود را بيازماييد»‌ها و پرسش‌هاي انتهاي هر فصل کتاب درسي، يک به يک و با دقت پاسخ دهيد. اين پرسش‌ها ارزش سؤالي زيادي دارند.
 
* متاسفانه بعضي از دانش­آموزان، بسيار نامرتب و بدخط مي­نويسند تا جايي که اگر برگه خودشان را در اختيارشان قرار دهيم، نمي‌توانند خط خود را بخوانند. اگر جزو اين دسته از دانش‌آموزان هستيد و از کارهاي نوشتاري مانند حل تمرينات گريزانيد، انتظار نداشته باشيد که مصحح اوراق نهايي با رمل و اسطرلاب بتواند خط شما را بخواند يا جواب مساله را از گوشه و کنار برگۀ شما پيدا نمايد!
 
* حل تست تا حدي به تسلط شما کمک مي‌کند. از تست به عنوان سؤال و مساله استفاده کنيد، ولي نبايد حل تست را، آن هم با راه حل‌هاي تستي، جايگزين مسايل تشريحي کرد. حل تست، بيشتر يک اندوخته براي کنکور سال بعد است. تازه بايد مراقب باشيد که از راه حل هاي کوتاه تستي براي حل مسايل تشريحي، بويژه سؤال‌هاي امتحانات نهايي، استفاده نکنيد؛ بلکه پس از ياد گرفتن کامل مطلب، حل تمرين‌هاي کتاب درسي و برطرف کردن اشکالات، نمونه سؤال‌هاي امتحانات نهايي يا هماهنگ کشوري را حل کنيد. سعي کنيد که طرز پاسخگويي به سؤال‌هاي نهايي را خوب بياموزيد. همچنين با روش تصحيح اوراق خوب آشنا شويد؛ در ضمن اين خطاست که فکر کنيد سؤال‌هاي امتحان نهايي سال بعد بايد شبيه سال‌هاي قبل باشد. در دو سه سال اخير، طراحان تلاش کرده‌اند که سؤال‌هاي مفهومي را در قالب‌هاي جديد و نو طرح کنند؛ به همين خاطر، تاکيد مي‌کنيم که روي سؤالات مفهومي بيشتر کار کنيد.
 
* به اشتباهات خود حساس باشيد. بسياري از بچه‌ها اشباهات ساده مانند: خطاي محاسبه، درست نخواندن متن سؤال و… را مشکل نمي ­دانند. آنها بلد نبودن­هاي بزرگ را مشکل مي­دانند و بسياري هم در توهم بلد بودن هستند. توجه داشته باشيد که دانش­آموزان ممتاز، نسبت به ساده‌ترين اشتباهات خود بي‌رحم هستند.
 
* اگر عقب افتادگي تان در يک درس زياد است، از ابتداي کتاب شروع نکنيد؛ در اين حالت، بهتر است که اول درس‌هاي جديد مدرسه را بخوانيد و سپس يک يا چند مبحث عقب افتاده را انتخاب کرده و در اوقات اضافي، آنها را جمع و جور کنيد!
 
* در ايام امتحانات به مديريت زمان پايبند باشيد. اينکه در طي روز وقتتان را به بطالت بگذرانيد و شب را بيدار بمانيد، اصلاً درست نيست؛ چون سرجلسۀ امتحان ذهن شما خسته خواهد بود و توان پاسخگويي به سؤال‌هايي را که احتياج به دقت و تامل بيشتر دارد، نخواهيد داشت؛ در ضمن توجه داشته باشيد که شب امتحان، زمان مرور درس‌هاست، نه اينکه فصل يا فصل‌هايي از کتاب را براي بار اول در شب امتحان مطالعه کنيد!
نه شما و نه هيچ فرد ديگري، از آينده باخبر نيست و شما نمي‌دانيد که در شب امتحان چه شرايطي داريد، پس روزهاي باقي مانده را جدي بگيريد و انجام هيچ کاري را به بعد موکول نکنيد.
 
* مطالعات جديد ثابت کرده اند که مطالعه بايد در فواصل کوتاه زماني باشد؛ پس به صورت پيوسته مطالعه نکنيد. سعي کنيد که حداکثر مدت پيوستگي زمان مطالعه يک ساعت باشد و بعد از هر يک ساعت،10 دقيقه استراحت کنيد. اين استراحت کردن به اين معني نيست که مثلاً تلويزيون تماشا کنيد يا اينکه بيرون برويد! در اين مدت 10 دقيقه بايد چشم ها را ببنديد و به چيزي که در مدت يک ساعت خوانده‌ايد فکر کنيد، براي خودتان تصوير ذهني از مطلب ايجاد کنيد و سرتيترها را به خاطر بسپاريد و سپس به جزييات فکر کنيد.
* اشتباهي که بسياري از دانش آموزان مرتکب مي­شوند اين است که در کنار خودشان خوراکي قرار مي‌دهند. اگر در منزل يا در کتابخانه هستيد، در زمان مطالعه به ميوه و خوراکي «نه» بگوييد! ولي از مايعات خنک مثل شربت، آبميوه يا آب استفاده کنيد. خوردن ميوه و خوراکي از عوامل مهم حواس پرتي هنگام مطالعه است و نوشيدن مايعات خنک، آب از دست رفته بدن و سلول‌هاي مغزي را جبران و از خستگي زودرس جلوگيري مي‌نمايد.
 
* مطالعه، فرآيندي فعال و پوياست و براي نيل به اين هدف بايد از تمام حواس خود براي درک صحيح مطالب استفاده کرد.
بايد با چشمان خود مطالب را خواند و در زمان مورد نياز آن را بلند بلند ادا کرد. همچنين نکات مهم را يادداشت کرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگير شد و حضوري فعال و همه جانبه در يادگيري داشت و هم در هنگام نياز، خصوصاً قبل از امتحان، بتوان از روي نوشته‌ها مرور کرد و خيلي سريع مطالب مهم را مجدداً به خاطر سپرد.
 
* تغذيه صحيح، نقش مهمي در سلامتي دارد. بهتر است که به هنگام مطالعه يا امتحانات، از سبزيجات و ميوه‌هاي تازه بيشتر استفاده کنيد و از مصرف غذاهاي چرب يا فست فودي خودداري کنيد. خوردن مغز‌هاي خشک مثل مغز گردو، بادام و فندق به تقويت حافظه کمک مي­کند.
 
* سرجلسۀ آزمون، براي پاسخگويي به سؤال­ها از يک برنامه منظم پيروي کنيد. ابتدا سؤال‌هاي ساده و بعد سؤال­هايي را که نمره بيشتري دارد و سپس سؤال‌هايي را که مشکل‌تر هستند و جواب دادن به آنها وقت بيشتري مي‌گيرد، پاسخ دهيد. دقت کنيد که زماني به سؤال، درست پاسخ خواهيد داد که سؤال را به درستي بخوانيد و بفهميد که سؤال از شما چه خواسته است؛ در ضمن پس از پاسخ دادن به کليۀ سؤال‌ها، يک بار ديگر برگۀ خود را بررسي و کنترل نماييد تا به اشتباه، سؤالي را جا نينداخته باشيد.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۸۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه

بخش دوم سامانه «مشاهده، تأیید و ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی» فعال و بدین ترتیب ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون‌های نهایی جهت ایجاد یا ترمیم سابقه تحصیلی آغاز شد این در حالیست که فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی نهم اردیبهشت شروع، اما ثبت‌نام ترمیم نمرات پشت کنکوری‌ها امروز فعال شد.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،پشت کنکوری‌ها می‌توانند با ورود به سامانه بنابر گروه آزمایشی انتخابی خود، نسبت به انتخاب دروس نهایی جهت ترمیم نمراتشان اقدام کنند. شیوه کار نیز بدین صورت است که با انتخاب پایه تحصیلی و گروه آزمایشی، فهرست دروس قابل ثبت‌نام برای آنها نمایش داده می‌شود.

متقاضیان از طریق سامانه my.sanjesh.org اقدام به انتخاب دروس مورد نظر جهت ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی کنند. سایر متقاضیان از سامانه my.medu.ir اقدام به ثبت نام ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی کنند.

همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می‌توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می‌شود تا اگر احیانا بخواهند تحت عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقاء بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

در انتخاب دروس جهت ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد. ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را جهت امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می‌توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده، اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می‌توانند در آن امتحان شرکت نکنند و عدم شرکت به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آنها کماکان محفوظ می‌ماند.

فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آنها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود لذا نیازی به مراجعه به بخش دوم سامانه یعنی ثبت‌نام ایجاد یا ترمیم نمره ندارند.

اما در مورد سایر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند، همه آزمون‌های نهایی آنها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما بایستی برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می‌کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آنها کامل است و یا نواقصی دارند؛ اگر نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

هنرجویان هنرستان‌ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند لذا این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم، چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند، اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند.

اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبیعتا باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش شرکت کنند. این امر اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آنها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند.

زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش پیش از این هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و گفته بود: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند.

 همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آنها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند تحت عنوان ایجاد سابقه و، اما در درسی که سابقه دارند، اما می‌خواهند نمره آن را ارتقاء دهند، تحت عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.


دیگر خبرها

  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم شده است
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • واکنش معنادار امباپه به سؤال بدموقع یک خبرنگار + فیلم
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • برای کاهش وزن در خواب این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید
  • کمیته انضباطی جریمه ۲ میلیاردی عبدالله ویسی را گردن نمی‌گیرد!+ عکس
  • گل محمدی: تعهد کتبی برای کار در تراکتور دروغ است
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد