Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@06:26:08 GMT

توضیح درباره محتوای سوابق تحصیلی در کنکور

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۱۸۴۲۸

 

به گزارش ایرنا، تغییر ضوابط و چارچوب ورود به دانشگاه که از امسال پایه گذاری شد و بر اساس آن دانش آموزان می توانند با توجه به سوابق تحصیلی، 85 رشته دانشگاهی را بدون آزمون انتخاب و ادامه بدهند، پرسش ها و بار فکری فراوانی برای دانش آموزان و خانواده ها به همراه داشته است.

ترس از این که به دلیل قرار دادن شرط سوابق تحصیلی برای پذیرش در دانشگاه، رقابتی ناسالم برای کسب نمرات بالاتر در سوابق تحصیلی به وجود آید و بدون در نظر گرفتن عدالت میان دانش آموزان، برخوردهای صورت سلیقه ای اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دغدغه ای که ذهن افرادی که سال های قبل دیپلم گرفته اند و نمرات مناسبی برای سوابق تحصیلی کسب نکرده و حال خود را بازمانده از کنکور 98 می بینند و پرسش های دیگری که نیاز به پاسخگویی یکی از مسوولان آموزش و پرورش دارد.

به همین بهانه، خبرنگار علمی ایرنا به گفت و گو با «عباس سلطانیان» مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش پرداخت و پاسخ این پرسش ها را از وی جویا شد.

نمرات امتحانات پایه دوازدهم ملاک سوابق تحصیلی محسوب می شود

سلطانیان در این گفت و گو، با اشاره به مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر ورود به 85درصد کد رشته محل‌های دانشگاهی بدون نیاز به شرکت در کنکور سراسری، گفت: امسال در دفترچه ثبت نام ورود به دانشگاه ها، کد رشته محل هایی که دانش آموزان متقاضی می توانند از طریق سوابق تحصیلی آن را انتخاب کنند از سوی سازمان سنجش اعلام خواهد شد.

وی درباره تعریف سوابق تحصیلی افزود: منظور از سوابق تحصیلی این است که دانش آموز تعدادی از دروس متوسطه را به صورت نهایی و برابر استانداردهایی که شورای عالی آموزش و پرورش مشخص می کند، امتحان داده باشد که این درس ها شامل دروس پایه دوازدهم در رشته تجربی، ریاضی، انسانی و علوم و معارف اسلامی است که بر اساس امتحانات نهایی ارزیابی می شود.

سلطانیان توضیح داد: این باور که سوابق تحصیلی شامل سه سال پایانی متوسطه دوم است، اشتباه است و تنها نمرات نهایی پایه دوازدهم ملاک است هر چند دانش آموزان باید از سال های قبل خود را برای نمرات نهایی آماده کنند تا سوابق تحصیلی خوبی کسب کنند.

امکان ترمیم سوابق تحصیلی سنوات قبل، شدنی است

مدیرکل دفترآموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش در پاسخ به دغدغه افرادی که سنوات قبل دیپلم گرفته اند و امسال تمایل به انتخاب رشته در دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی دارند هم اظهار داشت: شرایط جذب افراد در دانشگاه بر اساس آن چه سازمان سنجش در دفترچه اعلام می کند، انجام خواهد شد اما آن چه که به آموزش و پرورش مربوط می شود برگزاری امتحانات نهایی و اعلام نتایج و دادن آن اطلاعات به سازمان سنجش است.

وی ادامه داد: در مورد افرادی هم که سنوات قبل فارغ التحصیل شده اند، شرایط ترمیم سوابق تحصیلی فراهم شده است. این بخشنامه تحت عنوان «ترمیم نمرات دروس امتحانات نهایی» است که مطابق آن دانش آموزانی که فارغ التحصیل سال 1384 به بعد هستند و امتحان نهایی داده اند، می توانند در یک درس یا دروسی که علاقمند هستند، نمره خود را ترمیم و ارتقاء بخشند.

به گفته سلطانیان، این افراد باید در یکی از نوبت های امتحان های رسمی یعنی خرداد، شهریور یا دی ماه به منطقه آموزش و پرورشی که فارغ التحصیل شده اند درخواست خود را ارایه دهند و بر اساس بخشنامه ای که به مدارس ابلاغ شده است، از این دانش آموزان امتحان گرفته می شود.

بی تاثیر بودن این نمرات جدید در اصل دیپلم و معدل آن نکته ای بودکه سلطانیان بر آن تاکید کرد و گفت: این نمرات جدید فقط برای همین بحث سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ارزش دارد و به سازمان سنجش ارسال می شود و تاثیری بر مدارک دیگر از جمله معدل دیپلم ندارد.

وی یادآور شد: هر دانش‌آموخته می‌تواند تنها یک‌مرتبه از این امکان استفاده کند و این امر شامل دانش‌آموزی که اکنون در حال تحصیل است نمی شود و نمی‌تواند درخواست‌ترمیم نمره بدهد.

برگزاری امتحانات نهایی، مانع از اعمال سلیقه نمره ای می شود

سلطانیان به دانش آموزان و خانواده ها نوید داد که دیگر نگران بی عدالتی در نمره دادن نباشند. وی تصریح کرد: کلمه سوابق تحصیلی شبهه برانگیز است، این که امسال تاثیر نمرات دانش آموزان، 30 درصد مثبت است خود این پرسش را ایجاد می کند که نمرات این سوابق تحصیلی چگونه خواهد بود.

وی افزود: تاکید می کنیم نمراتی که امتحان آن نهایی برگزار شده باشد نه داخلی مدارس و در حال حاضر آموزش و پرورش فقط در پایه آخر یعنی دوازدهم امتحان نهایی برگزار می کند. پس نمرات امتححانات نهایی پایه دوازدهم ملاک قرار می گیرد و آنان هم که سنوات قبل دیپلم گرفته اند فقط نمرات امتحانات نهایی آنان مهم است.

مدیرکل دفترآموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش‌وپرورش درباره چرایی اهمیت دادن به نمرات امتحان نهایی گفت: مبنا بر امتحان های نهایی گذاشته شده است تا هیچ راهی برای بی عدالتی یا نمره دادن بی مورد پیش نیاید. امتحانات نهایی ضوابطی دارد که مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هر سال بنا بر آن برگزار می کند. دانش آموز در حوزه امتحان می دهد و بر اساس ضوابط تعریف شده، برگه تصحیح، بازبینی و اعلام نتیجه می شود و به هیچ وجه در اختیار معلم مربوطه نیست. پس خانواده ها از این بابت خیال راحتی داشته باشند.

وی در پایان این گفت و گو، درباره شرط قرار دادن سوابق تحصیلی و احتمال حذف کنکور گفت: در حال حاضر یکی از بحث های کلیدی محصلان این است که برای ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه و موسسات آموزش عالی هر چه در توان دارند انجام دهند. پس طبیعی است که هر چقدر عمق یادگیری در دوره متوسطه بیشتر شود در امتحانات نهایی موفق تر خواهند بود. در این صورت هم اهدافی که مجلس و سازمان سنجش و آموزش و پرورش برای این که کنکور از حالت امتحان صِرف دو سه ساعته خارج شود دست یافتنی تر می شود و هم این که قرار دادن شرط سوابق تحصیل، استرس دانش آموز و خانواده ها را کم می کند و ضوابط پذیرش و گزینش دانش آموز آسان تر می شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۸۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰ دانش‌آموز نیازمند از کمک‌ هزینه تحصیلی بهره‌مند شدند

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) منطقه یک بیرجند گفت: ۲ هزار و ۶۷۲ دانش‌آموز و دانشجو از حمایت‌های این نهاد نظیر کمک هزینه تحصیلی بهره‌مند شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد مهران‌پور اظهار داشت: 2 هزار و 500 دانش‌آموز از کمک هزینه تحصیلی به ازای هر نفر 300 هزار تومان و بسته‌های تحصیلی به ارزش هر بسته 500 هزار تومان بهره‌مند شدند.

وی گفت: همچنین به 172 دانشجوی تحت حمایت این نهاد در دانشگاه‌های مختلف دولتی، آزاد، پیام‌نور و علمی و کاربردی با توجه به مقطع تحصیلی از یک میلیون و 300 هزار تومان تا پنج میلیون تومان برای هر ترم پرداخت شد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) منطقه یک بیرجند با اشاره به بهره‌مندی 41 دانشجو از تسهیلات دانشجویی صندوق امداد ولایت تصریح کرد: میانگین پرداخت وام از یک میلیون تومان تا 25 میلیون تومان با توجه به مقطع تحصیلی بوده است.

مهران‌پور به حمایت از نخبه‌ها هم اشاره کرد و ادامه داد: 92 نخبه از کمک هزینه نخبگی با توجه به سطح نخبگی از 4 میلیون تومان تا 8 میلیون تومان بهره‌مند شدند.

به گفته وی 425 دانش ‌آموز در طرح تابستانه کانون شهید‌ آوینی آموزش‌های نظری و مهارتی را دریافت کردند.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) منطقه یک بیرجند با بیان اینکه 350 مددجو در دوره‌های آگاه‌سازی و آموزش خانواده شرکت کردند، افزود: افراد در این دوره‌ها آموزش‌هایی در زمینه تربیت فرزند، سبک زندگی اسلامی، آسیب‌های اجتماعی، مهارت‌‌های زندگی و... را کسب کردند.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • ۲۵۰۰ دانش‌آموز نیازمند از کمک‌ هزینه تحصیلی بهره‌مند شدند
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند